Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stranichka
Категория: Други
Прочетен: 67248
Постинги: 23
Коментари: 1
Гласове: 13
Архив
Постинг
11.11.2011 23:19 - Мазнините
Автор: stranichka Категория: Рецепти   
Прочетен: 981 Коментари: 0 Гласове:
0



  Истината за мазнините Истината за мазнините – тайната на здравословното хранене от Denny. 

Изпрати своята диета! 

image

Мазнините водят до трупане на килограми. Вярно е! Но само от части. Защото ако напълно се откажеш от тях те няма да отслабнеш, а ще се разболееш! Защо?

Тайната е в количеството
Никой не трябва да се отказва напълно от приемането на мазнини. Важното е да се храниш балансирано. От всичко по малко: малко белтъчини, малко въглехидрати и малко мазнини. В мазнините има два пъти повече калории, отколкото във въглехидратите. Затова богатите на мазнини храни (като чипса например) не задържат усещането за ситост толкова колкото въглехидратите (като хляба, макароните или картофите).Това означава, че ако поемеш мазнини, ще приемеш 2 пъти повече калории от нужното и след малко ще се почувстваш отново гладен.

Здравословни мазнини
Съществува разлика между наситените мазнини (месо и млечни продукти) и ненаситените (растително масло и риба). Мазнините от първата група бързо се наслагват в клетката и влиаят върху сърдечно-съдовата система.Те не са полезни за човешкото тяло. Втората група са жизнено важни, тъй като не могат да се произвеждат от тялото ни, но участват в образуването на хормони и обновяването на клетките. Те намаляват риска от сърдечни болести и помагат за развитието на мозъка.

imageТрансмазнини
Съществува и трети вид мазнини - трансмазнините. Те се получават от химическа обработка на растителни мазнини и са изключително вредни за тялото. Също така повишават нивото на лошия холестерол. Те се съдържат в почти всички готови и полуготови продукти. Понякога дори не са отбелязани на опаковката.Затова избягвайте: маргарина, готовите баници и закуски, бутер тесто, солетите, чипса, царевичните пръчици и пуканките за микровълнова.

Добрите мазнини - в тези храни се съдържат ценните омега-3 мастни киселини.Специалистите препоръчват пане по 100 до 200 г риба на седмица. 
  • Зехтин, рапично и ленено масло
  • Морска риба (например сьомга)
  • Ядки (преди всичко орехови)
Лошите мазнини - препоръчват се не повече от 80 г на ден за тази група храни.
  • Масло
  • Сирене и кашкавал
  • Месо и месни продукти
Наистина лошите мазнини - най-добре се откажете да вкусвате от тази група.
готови тестени изделия

  • Царевични пръчици, чипс, солети и т.н.
  • Пържени картофи
  • Полуготови ястия, консерви, супи на прах и т.н.


Тагове:   здраве,   мазнини,   талия,   храна,   красива,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031